«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Έχουμε πάνω από… 2 κιλά βακτήρια στο σώμα μας!

Έχουμε πάνω από… 2 κιλά βακτήρια στο σώμα μας!

Για πρώτη φορά στην ιστορία της Ιατρικής, επιστήμονες κατόρθωσαν να χαρτογραφήσουν τα μικρόβια που εκ φύσεως ζουν μέσα και πάνω στο σώμα μας – και υπολόγισαν ότι, αναλόγως με το σωματικό βάρος, κάθε ενήλικας φέρει πάνω από 2 κιλά βακτήρια!

Σύμφωνα με 14 νέες μελέτες, οι οποίες δημοσιεύονται στο επιστημονικό περιοδικό «Nature» και στις επιθεωρήσεις «PLoS One», «PLoS Genetics» και «PLoS Computational Biology», το ανθρώπινο μικροβίωμα (κατά το γονιδίωμα) αποτελείται από περισσότερα από 10.000 είδη μικροβίων και 8 εκατομμύρια μικροβιακά γονίδια, τα περισσότερα εκ των οποίων συνυπάρχουν αγαστά με τον άνθρωπο προς όφελος και των δύο πλευρών.

Οι επιστήμονες ελπίζουν ότι τώρα που ξέρουν ποια είναι τα φυσιολογικά μικρόβια του σώματος, θα μπορέσουν να αξιοποιήσουν τη νέα γνώση για να βρουν τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισης πολλών νοσημάτων.

Παρουσιάζοντας τα νέα ευρήματα, ο δρ Έρικ Γκριν, διευθυντής του Εθνικού Ιδρύματος Έρευνας Ανθρώπινου Γονιδιώματος (NHGRI) των ΗΠΑ, εξήγησε ότι έως τώρα λίγα ήταν γνωστά για τους μικροσκοπικούς «κατοίκους» του ανθρώπινου σώματος, επειδή είναι δύσκολο – αν όχι αδύνατον – να καλλιεργηθούν τα περισσότερα από τα βακτήριά μας.

Η επινόηση όμως αποτελεσματικών μεθόδων καταγραφής της αλληλουχίας του DNA, επέτρεψε στους ερευνητές να πάρουν δείγματα από εθελοντές και να ταυτοποιήσουν το γενετικό «αποτύπωμα» των βακτηρίων.

Η τεράστια αυτή έρευνα διήρκησε 5 χρόνια και βασίσθηκε σε δείγματα από 240 υγιείς εθελοντές από το Σαιντ Λούις και το Χιούστον.

Οι ερευνητές πήραν τα δείγματα από 15 σημεία του σώματος των ανδρών και από 18 των γυναικών – μεταξύ αυτών από το στόμα, το δέρμα, τη μύτη, τον κόλπο και το κατώτερο τμήμα του εντέρου.

Έτσι εντόπισαν συνολικά περισσότερα από 10.000 είδη μικροβίων, ενώ σε κάθε ανθρώπινο κύτταρο εντοπίστηκαν τα ίχνη έως 10 βακτηριακών κυττάρων.

Σε έναν ενήλικα βάρους 92 κιλών, τα ευρήματα αυτά σημαίνουν πως τα 900 γραμμάρια έως 2,7 κιλά είναι βακτήρια, κατά τον δρα Γκρην.

Τα 8 εκατομμύρια γονίδια όλων αυτών των μικροβίων «παίζουν καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη και στην υγεία μας», είπε από την πλευρά του ο δρ Μπρους Μπάιρεν, διευθυντής του Κέντρου Γονιδιωματικής Αλληλουχίας Λοιμωδών Νοσημάτων στο Ίδρυμα Broad των πανεπιστημίων ΜΙΤ και Χάρβαρντ.

Μικροβιακή υπογραφή

Για να καταλάβει κανείς πόσο πολλά είναι τα 8 εκατομμύρια βακτηριακά γονίδια, αρκεί να αναλογιστεί ότι ολόκληρο το γονιδίωμα του ανθρώπου διαθέτει μόλις 22.000 γονίδια!

Ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι το εύρημα ότι κάθε τμήμα του σώματος διαθέτει τα δικά του, ξεχωριστά βακτήρια, με την μεγαλύτερη ποικιλία να εντοπίζεται στο δέρμα.

Τα μικρόβια είναι επίσης διαφορετικά από άνθρωπο σε άνθρωπο, γεγονός που υποδηλώνει ότι κάθε ένας από εμάς έχει τη δική του «μικροβιακή υπογραφή».

Μολονότι, όμως, τα βακτήρια διαφέρουν, οι ρόλοι που επιτελούν παραμένουν οι ίδιοι.

Επιβεβαιώνοντας, εξάλλου, τα ευρήματα προγενέστερων μελετών, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ακόμα και οι υγιείς άνθρωποι φιλοξενούν επιβλαβή βακτήρια σε λανθάνουσα (ανενεργή) κατάσταση.

Η πρόκληση είναι τώρα να βρουν οι επιστήμονες πως και γιατί γίνονται επικίνδυνα τα βακτήρια αυτά και προκαλούν νοσήματα.

http://dailynews24.gr/

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>