«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Γιατί η Γερμανία δεν βιάζεται να τερματιστεί η κρίση

Η Γερμανία προβάλει αντίσταση σε αρκετές από τις πιο ιδέες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στον τερματισμό της κρίσης στην ευρωζώνης: ευρωομόλογα,  διεύρυνση του ρόλου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας , δραστική αύξηση του μεγέθους του ευρωπαϊκού ταμείου διάσωσης.

Αυτό συμβαίνει γιατί η  ανθεκτική οικονομία της  Γερμανίας  συνεχίζει να αντέχει στην ύφεση που πλήττει την περιφέρεια της ευρωζώνης. Πράγματι, η ανεργία βρίσκεται  σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ.

Μέχρι οι Γερμανοί να αντιληφθούν το μέγεθος των αρνητικών συνεπειών που θα αντιμετωπίσουν στην περίπτωση της διάλυσης της ευρωζώνης, το πιθανότερο είναι ότι θα συνεχίσουν να αντιστέκονται.

__________________

Η Γερμανία επωφελήθηκε από την δύναμη της να παρακάμπτει τους κανόνες της ευρωζώνης για αρκετά χρόνια.

Η Γερμανία έχει επωφεληθεί από την εξουσία της να αψηφά τους κανόνες της ευρωζώνης για χρόνια.

Το 2003 και το 2004, η Γερμανία και η Γαλλία πίεσαν για να παρακάμψουν το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης που περιόριζε τις δαπάνες των χωρών και το μέγεθος των ελλειμμάτων τους. Η αυστηρή τήρηση αυτού του συμφώνου, θα  εμπόδιζε χώρες όπως η Ιταλία, η Πορτογαλία, και η Ελλάδα να δαπανούν πέρα από τις δυνατότητές τους.

___________________________________

Επιπλέον, οι γαλλικές και γερμανικές τράπεζες δάνειζαν τεράστια ποσά στις χώρες της περιφέρειας.

Περαιτέρω, γαλλικά και γερμανικά τράπεζες δανείζονται τεράστια ποσά για την περιφέρεια.

Οι Γαλλικές και Γερμανικές τράπεζες επένδυσαν σημαντικά κεφάλαια που αύξησαν τη ζήτηση για προϊόντα τους από τους νότιους γείτονές τους.

Πέρυσι, το ΑΕΠ της Ελλάδας ήταν περίπου 308 δισεκατομμύρια δολάρια και το ΑΕΠ της Ιταλίας ανήλθε σε 1,82 τρισεκατομμύρια δολάρια. Οπότε , ο δανεισμός από τη Γαλλία και τη Γερμανία αντιστοιχεί αντίστοιχα στο 38%  και 40% του ΑΕΠ αυτών των χωρών.

   Πηγή: CIA World Factbook και της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών

______________________________

Εν τω μεταξύ, η Γερμανία προχώρησε σε εργασιακές μεταρρυθμίσεις και κράτησε χαμηλά τους μισθούς.

Εν τω μεταξύ, η Γερμανία δεσμεύτηκε μεταρρυθμίσεις εργασίας και να περάσει νομοθεσία για να κρατήσει τους μισθούς προς τα κάτω.
________________________________

Το αποτέλεσμα είναι να φτάσει σε ιστορικά χαμηλά ποσοστά ανεργίας, που δεν έχουν σχέση με τα ποσοστά ανεργίας στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Με αποτέλεσμα ιστορικά χαμηλά ποσοστά ανεργίας που έχουν ελάχιστα κοινά στοιχεία με την υπόλοιπη Ευρώπη.
_________________________

H  ανεργία στην Γερμανία μειώθηκε μετά την κατάρρευση της Lehman, ενώ την ίδια χρονική περίοδο αυξήθηκε σε κάθε άλλη χώρα.

Στην πραγματικότητα, η γερμανική ανεργία έχει πέσει από την Lehman κατέρρευσε, ενώ έχει αυξηθεί σε κάθε άλλη χώρα κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης χρονικής περιόδου.
____________________________

Η υψηλή ζήτηση από το εξωτερικό και το χαμηλό κόστος εργασίας, τόνωσε πολύ τις εξαγωγές

Υψηλή εξωτερικής ζήτησης και το χαμηλό κόστος της εργασίας, οδήγησε σε μια εξαγωγική οικονομία ...
______________________________

Όμως δημιουργήθηκαν τεράστιες δημοσιονομικές ανισορροπίες στη ζώνη του ευρώ.

Αλλά δημιουργούνται τεράστιες δημοσιονομικές ανισορροπίες στη ζώνη του ευρώ.
____________________________

Η Γερμανία ήταν ένας από τους δανειστές που τροφοδότησε τον μη βιώσιμο δανεισμό, δημιουργώντας τεράστια ζήτηση για νέα αυτοκίνητα , ακόμη και στην Ελλάδα που βυθιζόταν σε δημοσιονομικό αδιέξοδο.

Η Γερμανία ήταν μία από τους δανειστές που οδήγησαν σε μη βιώσιμη δανεισμού, δημιουργώντας τεράστια ζήτηση για νέα αυτοκίνητα, ακόμη και η Ελλάδα έχουν βυθιστεί σε μια δημοσιονομική τρύπα.
_________________________________

Έτσι, οι εξαγωγές της Γερμανίας αυξάνονται ακόμη, και φαίνεται να μην αισθάνονται τις επιπτώσεις της κρίσης … ακόμα.

Έτσι, εξαγωγική οικονομία της Γερμανίας έχει επεκταθεί ακόμη και το υπόλοιπο των συμβάσεων της ευρωζώνης, και φαίνεται να μην αισθάνονται τις επιπτώσεις της κρίσης ... ακόμα.
______________________________

Η ανταγωνιστικότητα ωφέλησε τη Γερμανία αφού δανείζεται με πολύ χαμηλότερα επιτόκια σε σχέση με τις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

Η ανταγωνιστικότητα έχει οδηγήσει τη Γερμανία να πληρώσει πολύ λιγότερα για να δανειστεί από τους Ευρωπαίους ομολόγους του.

Από κάτω προς τα πάνω, βλέπουμε τα Γερμανικά επιτόκια και στην συνέχεια τα Γαλλικά που επίσης έχουν πέσει ελαφρώς. Αντίθετα τα Ισπανικά (πορτοκαλί χρώμα) και τα Πορτογαλικά (κόκκινο) έχουν αυξηθεί, παρά την πτώση του πληθωρισμού.

Στο παρακάτω γράφημα βλέπουμε τα Γερμανικά ομόλογα που λήγουν σε 2 χρόνια.  Το επιτόκιο έχει πέσει πια στο 0,06%. Δηλαδή σχεδόν μηδενικό ! Οι δανειζόμενοι δέχονται να αγοράσουν τα γερμανικά ομόλογα χωρίς κανένα κέρδος.

______________________________

Εν μέσω αμφιβολιών για το αν δημόσιο χρέος της περιφέρειας είναι βιώσιμο, αποσύρονται οι καταθέσεις από τις χώρες αυτές και μεταφέρονται στη Γερμανία και στις χώρες του Ευρωπαϊκού πυρήνα, επιδεινώνοντας έτσι το πρόβλημα.

Ανάμεσα σε περισσότερες αμφιβολίες ότι περιφερικό δημόσιο χρέος είναι βιώσιμο, τρέπονται σε φυγή καταθέσεων τραπεζών στις χώρες αυτές για τη Γερμανία και την Ευρωπαϊκή πυρήνα, επιδεινώνοντας το πρόβλημα.
__________________________

Οπότε, η χώρα που θα μπορούσε να προσφέρει τη μερίδα του λέοντος των κονδυλίων διάσωσης, εξακολουθεί να είναι σχετικά ανεπηρέαστη από την κρίση.

Τώρα, υπεύθυνος για τη μερίδα του λέοντος των κονδυλίων διάσωσης και εξακολουθεί να είναι σχετικά ανεπηρέαστη από την κρίση στην εγχώρια αγορά, η Γερμανία έχει μικρή επιθυμία να χάσουν κάποια περισσότερα χρήματα για τη διάσωση της περιφέρειας.

by Αντικλείδι , http://antikleidi.wordpress.com

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>