Η ΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

ΒΟΥΛΗ

ΕΛΛΗΝΕΣ Η ΑΡΧΉ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ!!!

Η Γενετική Ιστορία των Κατοίκων της Ελλάδας: Το DNA των Ελλήνων

ΚΑΙΡΟΣ

O καιρός σήμερα

Δεν δίνουν στις Ελληνίδες τα παιδιά τους αν δεν πληρώσουν!

BBC: Greek hospitals tighten payment rules /

Woman having medical check

Σιγά μην ασχοληθεί η Ελληνική κοινωνία με τέτοια θέματα κοινωνικά! Τα ευρώ μου με ενδιαφέρουν και ας πεθάνουν όλοι!!!

Αποκαλυπτικό είναι το ρεπορτάζ του BBC για τα ελληνικά νοσοκομείο που έχουν σκληρύνει την στάση τους απέναντι στους ασθενείς που δεν έχουν να πληρώσουν…

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, πολλοί είναι οι Έλληνες που είναι άνεργοι ή πληρώνονται με μαύρα, με αποτέλεσμα να μην έχουν ασφαλιστική κάλυψη.

Αν λοιπόν μια γυναίκα που δεν έχει ούτε ιδιωτική ασφάλιση, πάει να γεννήσει και δεν έχει να πληρώσει, τότε σύμφωνα με το σοκαριστικό ρεπορτάζ, τα ελληνικά νοσοκομεία δεν θα της δώσουν το παιδί της.

Θα πρέπει να πληρώσει τα νοσήλια και μετά μπορεί να πάρει το παιδάκι της και να φύγει.

«Με την ανεργία να έχει φτάσει στο 21% και τους φόρους να επιβάλλονται κάθε μήνα, πολλοί άνθρωποι δεν έχουν πλέον καμία ιατρική κάλυψη» λέει στο BBC ο γιατρός Νικήτας Κανάκης.

Η γιατρός Κατερίνα Στυψανέλη, μιλώντας έπίσης στο BBC, είπε ότι στο παρελθόν αρκετοί διευθυντές δεν ζητούσαν χρήματα όταν ήξεραν πως οι γονείς δεν είχαν τα λεφτά για να πληρώσουν. «Έκαναν τα στραβά μάτια γιατί γνώριζαν ότι οι γονείς ήταν από φτωχή οικογένεια.

Όμως τώρα δεν μπορούν να το κάνουν αυτό γιατί δέχονται πιέσεις από το υπουργείο για να αυξήσουν τα έσοδα. Δεν φταίει το νοσοκομείο αλλά οι κυβερνήσεις γιατί αυτή είναι η πολιτική που εφαρμόζουν. Αυτή υποτίθεται πως είναι η δωρεάν υγεία και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους».

Σε νοσοκομείο της Αθήνας μπήκε πριν λίγο καιρό η Άννα (δεν είναι το πραγματικό της όνομα), για να γεννήσει. Όταν η Άννα πήγε να πάρει το νεογέννητο παιδί της για να πάει στο σπίτι της ζήτησαν 1.200 ευρώ. Όμως δεν είχε να πληρώσει τόσα λεφτά και έδωσε όσα είχε. Όμως της ανακοίνωσαν ότι δεν πρόκειται να πάρει το παιδί της αν δεν πληρώσει όλο το ποσό.

«Κάποιος πρέπει επιτέλους να κάνει κάτι. Δεν γίνεται αλλιώς. Οι μητέρες πρέπει να γεννήσουν αλλά αν δεν έχουν λεφτά τι θα κάνουν; Θα γεννήσουν στον δρόμο; Δεν γίνεται. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για ασθενείς σε άλλους τομείς εκτός της γυναικολογικής», τονίζει η γιατρός.

«Μου το είχαν ξανακάνει πριν από 20 μήνες όταν γέννησα το πρώτο μου παιδί. Δεν με άφηναν να το πάρω αν δεν πληρώσω», είπε η Άννα.

Τελικά κατάφερε να πάρει το παιδί με την βοήθεια της γιατρού Στυψανέλη. Επικοινώνησε με τον διοικητή του νοσοκομείου και έδωσε τελικά την άδεια να πάρει το παιδί όμως θα πληρώνει με δόσεις όσα χρωστάει.

Greek governments have told hospitals to cut their budgets as part of austerity measures

Funding shortages appear to be leading Greek hospitals to get tough with patients who are not entitled to free healthcare – but when patients are broke there is no easy solution. One new mother says she was told she wouldn’t be allowed to take her baby home after giving birth.

When the Athens maternity hospital where Anna gave birth asked her to pay for the costs of her Caesarean section, she told them she did not have the 1,200 euros (£970, $1,500) they wanted.

They responded, she says, by threatening to keep hold of her baby until she paid the full amount.

Like hundreds of thousands of people in Greece, Anna (not her real name) is not eligible for free non-emergency healthcare. The Greek state only provides that for people who are employed and making regular national insurance contributions, or, when people are unemployed, if they are fully up to date with tax payments. read more here http://www.bbc.co.uk/news/magazine-18073793

http://www.star.gr/Pages/Ellada_Kosmos.aspx?art=108397&artTitle=bbc_den_dinoun_stis_ellinides_ta_paidia_tous_an_den_plirosoun

cristina[simelas@yahoo.gr

Related posts: