Η ΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

ΒΟΥΛΗ

ΕΛΛΗΝΕΣ Η ΑΡΧΉ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ!!!

Η Γενετική Ιστορία των Κατοίκων της Ελλάδας: Το DNA των Ελλήνων

ΚΑΙΡΟΣ

O καιρός σήμερα

ΑΠΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ

Στην οδό της τρέλας οι Σκοπιανοί

H υλοποίηση του αμφιλεγόμενου σχεδίου Γκρούεφσκι για την οικειοποίηση της μακεδονικής Ιστορίας συνεχίζεται. Αυτήν τη φορά, ο δήμαρχος Κότσε Τραγιάνοφσκι ετοιμάζεται να βαφτίσει οδούς και γέφυρες αλά… ελληνικά
Σε νέες προκλήσεις κατά της Ελλάδας προχωρά η ΠΓΔΜ. Αυτή τη φορά η προωθούμενη από τους εθνικιστές του πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι και του κόμματός του, VMRO-DPMNE, ονοματολογία δρόμων και γεφυρών στην πόλη των Σκοπίων κάνει? βουτιά όχι μόνο στην αρχαία Μακεδονία αλλά και στη σύγχρονη.
Η ενέργεια αυτή, που βρίσκεται σε εξέλιξη στον δήμο των Σκοπίων, έρχεται μερικούς μόλις μήνες μετά τον χορό των αγαλμάτων τα οποία στήθηκαν στην κεντρική πλατεία της πόλης των Σκοπιών, με τον φαραωνικό Μέγα Αλέξανδρο πλαισιωμένο στη βάση από Μακεδόνες στρατιώτες της περίφημης «Μακεδονικής Φάλαγγας» και την ανέγερση της αποκαλούμενης ως «Αψίδας της Μακεδονίας», στην οποία υπάρχουν παραστάσεις και από τη λεγόμενη «αιγαιατική Μακεδονία».
Πρωταγωνιστής αυτού του σχεδιασμού είναι ο δήμαρχος των Σκοπίων Κότσε Τραγιάνοφσκι, στέλεχος του VMRO-DPMNE, και ο άνθρωπος που έχει αναλάβει να υλοποιήσει το αμφισβητούμενο σχέδιο του εξαρχαϊσμού με την ονομασία «Σκόπια 2014» του Νίκολα Γκρούεφσκι.
Με τυμπανοκρουσίες
Ο Κ. Τραγιάνοφκσι ήταν από τους πρώτους που συνέδραμε αυτόν τον χορό προκλήσεων του Ν. Γκρούεφσκι από την περίοδο που ήταν δήμαρχος του Γκαζί Μπαμπά – ανήκει στο πολεοδομικό συγκρότημα των Σκοπίων. Το 2008, σε μια εκδήλωση με πολλές τυμπανοκρουσίες, προχώρησαν μαζί με τον πρωθυπουργό της χώρας στη μετονομασία της κεντρικής πλατείας του δήμου δίνοντάς της το όνομα του Βασιλιά Φιλίππου του Β’.
Μετά την εκλογή του ως δημάρχου των Σκοπίων, το 2009, ήταν αυτός που προσπάθησε να θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο του εξαρχαϊσμού του Ν. Γκρούεφσκι. Το στάδιο της πόλης των Σκοπίων μετονομάσθηκε σε «Αρένα του Φιλίππου του Β’», ακολούθησε η επιχείρηση των αγαλμάτων και τώρα είναι αυτός που προχωρά στη μετονομασία των δρόμων και των γεφυρών.
Για να περάσει η «μακεδονική» αυτή ονοματολογία ο δήμαρχο των Σκοπίων Κότσε Τραγιάνοφσκι έχει κάνει και κάποιες παραχωρήσεις στον εταίρο, τόσο στην κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι όσο και στη διοίκηση του δήμου, το αλβανικό κόμμα DUI του Αλί Αχμέτι, δίνοντας αλβανικά ονόματα σε έναν μικρό αριθμό δρόμων των Σκοπίων.
Ετσι θα δοθούν στα Σκόπια και αρκετά αλβανικά ονόματα που έχουν να κάνουν με την ιστορία των Αλβανών, παλιότερη και σύγχρονη. Ανάμεσά τους το όνομα του εθνικού ήρωα των Αλβανών, Γεώργιου Καστριώτη ή Σκεντέρμπεη, της Δαρδανίας (έτσι ονομάζουν οι Αλβανοί την περιοχή τους στην ΠΓΔΜ), ονόματα εθνικών επετείων τους, αλλά και τα ονόματα των Ιλλυριών, των πόλεων των Τιράνων, της Πρίστινα και της Αρμπερίας, όπως ονομαζόταν την περίοδο του Μεσαίωνα η Αλβανία.
Δρόμοι – γέφυρες
«Βαφτίζονται» από Φίλιππος Β’ έως και Μ. Βαφειάδης
Οι προτάσεις που κατέθεσαν o δήμαρχος των Σκοπίων, Κότσε Τραγιάνοφκσι και το VMRO-DPMNE και εγκρίθηκαν στα μέσα της εβδομάδας από την αρμόδια επιτροπή του δημοτικού συμβουλίου περιλαμβάνουν:
Τη μετονομασία μιας κεντρικής μεγάλης γέφυρας του ποταμού Βάρνταρ (Αξιός) σε Γέφυρα του Μακεδόνα Βασιλιά Φιλίππου του Β’. Σε μια σειρά μεγάλους δρόμους δίνονται τα ονόματα του Φιλίππου του Β, του Περδίκα, του Πτολεμαίου, του Ιουστινιανού, της Μάχης της Χερώνειας, της «Μακεδονικής Φάλαγγας» κ.ά.
Σε ό,τι αφορά τους όρους «Μακεδονία», «Μακεδονικός» κ.λπ. υπάρχει ένας πληθωρισμός: «Μακεδονία», «Μακεδονική Γη», «Μακεδονικός Αγώνας», «Μακεδονική Αναγέννηση», «Μακεδονική Φωνή», Μακεδονικό Μέτωπο», «Ενωμένοι Μακεδόνες» κ.λπ.
Υπάρχουν επίσης μια πλειάδα ονομάτων που έχουν να κάνουν με τη βυζαντινή ιστορία και τις προσωπικότητες της περιόδου αυτής. Ομως εκείνο που αποτελεί ένα επιπλέον βήμα στον χορό των προκλήσεων είναι τα ονόματα εκείνα που έχουν να κάνουν με τη σύγχρονη ελληνική Μακεδονία και δείχνουν αλυτρωτισμό και εθνικιστικές βλέψεις. Ετσι ένας από τους δρόμους μετονομάζεται σε «Εξοδος στο Αιγαίο»! Επίσης θα υπάρχει και οδός «Συνεδρίου της Θεσσαλονίκης», ενώ την τιμητική τους θα έχουν και τα ονόματα των Σερρών, του Νευροκοπίου κ.ά.
Επιχειρώντας να «ψαρέψουν σε θολά νερά» δίνουν και το όνομα του Μάρκου Βαφειάδη. Ο τελευταίος, ηγετικό στέλεχος του ΚΚΕ και του ΕΛΑΣ, μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα υπήρξε δύο φορές βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και αρκετές φορές είχε ξεκαθαρίσει τις θέσεις του για το «Μακεδονικό», πρωτοστατώντας στην προσπάθεια εθνικής συμφιλίωσης.

ΑΦΟΥΣΙΑ

1 comment to Στην οδό της τρέλας οι Σκοπιανοί

  • Κ,ΣΟΥΡΕΑΣ

    ΡΕ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΙΣΘΑΝΟΝΤΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΟΡΦΩΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΕΜΜΕΣΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,,,ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΙ ΣΛΑΒΟΙ??????ΜΗΠΩΣ,,ΛΕΩ ΕΓΩ,,ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΟΥΝ ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΝΑ ΛΥΘΟΥΝ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ[[ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΟΛΥΜΠΑΝΕ,,ΤΡΟΜΑΡΑ ΤΟΥΣ ,,ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ]] ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΦΙΛΜ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΕΤΕΧΟΥΝ ΩΣ ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ,,ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑΤΑ ΤΟΥΣ[ΚΟΜΠΛΕΞ] ΚΑΛΟ ΔΕ ΘΑΤΑΝΕ ,,ΤΙ ΛΕΤΕ??? ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΟΨΕΙΣ…..Κ ..ΣΟΥΡΕΑΣ ΙΑΤΡΟΣ ΚΡΗΤΗ……..