«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΩ ΥΓΙΗΣ

Τα φάρμακα του Λοβέρδου, δεν θα διαφέρουν απ τα φυτοφάρμακα για να εγκλιματιστούμε όπως οι κατσαρίδες για τον όλεθρο που μας ετοιμάζουν!

To Σεπτέμβριο του 2010, στο φεστιβάλ ταινιών Υγείας στην Κω – που έμελλε να είναι το τελευταίο της σκηνοθέτιδος Λουκίας Ρικάκη – είχα την ευτυχία ή δυστυχία να παρακολουθήσω την ταινία «Αθεράπευτη Ινδία» του Umesh Aggarwal. Η ταινία είχε σαν θέμα την κόλαση του Ινδικού συστήματος Υγείας, σε μια χώρα όπου το 70% των πολιτών ζουν σε αγροτικές περιοχές ενώ το 80% των νοσοκομειακών κλινών βρίσκονται στις πόλεις. Όπου η δημόσια υγεία αποσπά μόλις το 1% του προϋπολογισμού, όπου τα δημόσια νοσοκομεία είναι ασφυκτικά γεμάτα , ενώ οι «ουρές» για την συνομολόγηση ραντεβού με τον θεράποντα γιατρό έχουν μήκος χιλιομέτρων και επιβάλλουν πρόχειρες διανυκτερεύσεις στην ύπαιθρο….
H ταινία με έκανε να σκέπτομαι πόσο επίπονη είναι η διαμεσολάβηση – ανάμεσα στη ζωή και στο θάνατο – του ιατρικού ραντεβού, της επόμενης ουράς μέχρι την πραγματική εξέταση, της προμήθειας φαρμάκων, της νοσοκομειακής περίθαλψης, των εγχειρίσεων, των θεραπευτικών αγωγών κάθε κατηγορίας. Σκεπτόμουν ότι αν ήμουν Ινδός και φτωχός, θα προτιμούσα να πεθάνω υγιής(!), από ένα εξωτερικό , ας πούμε , αίτιο, παραδείγματος χάρη ατύχημα ! Αν μάλιστα ήξερα και ελληνική ιστορία του 18ου αιώνα, θα απεύθυνα στον εαυτό μου την ευχή που κυκλοφορούσε στους κύκλους της κλεφτουριάς : «καλό βόλι»…
Φυσικά αν ήμουν Ινδός και πλούσιος(!) θα προσέφευγα στο ιδιωτικό σύστημα υγείας της χώρας, που βρίσκεται σε πλήρη άνθιση – σύμφωνα με την ταινία του Αγκαρβάλ . Και το οποίο όμως, παρά τον εξοπλισμό του με τα πιο σύγχρονα τεχνολογικά μέσα, δεν παρέχει πάντοτε τα εχέγγυα της επιστημονικότητας στην επαφή θεράποντος και θεραπευομένου. Μάλιστα ο Αγκαρβάλ αναφέρεται σε συγκεκριμένες περιπτώσεις «ιατρικής προβοκάτσιας», όπου η γνωμάτευση γίνεται μέθοδος για το ξεζούμισμα των ασθενών…..
Σε ολόκληρο τον κόσμο υπάρχουν εκατομμύρια άνθρωποι που στερούνται σύγχρονων ιατρικών υπηρεσιών. Ακόμη και στις Ηνωμένες Πολιτείες, το πρόσφατο εγχείρημα του Προέδρου Ομπάμα για την εξυπηρέτηση 50 εκατ. ανασφάλιστων Αμερικανών από ένα δημόσιο ιατρικό σύστημα, αντιμετώπισε τις λυσσώδεις αντιδράσεις των οπαδών του ιδιωτικού ασφαλιστικού τομέα.
Στην Ελλάδα των αλλεπάλληλων Μνημονίων η υπόθεση της υγείας ηγεμονεύεται από μια ταμειακή και εισπρακτική αντίληψη, ανεξάρτητα από τις όποιες μακροπρόθεσμες επιπτώσεις εις βάρος της ποιότητας ζωής, της παραγωγικότητας, του ίδιου του ΑΕΠ… Οι νεοκανίβαλοι της μνημονιακής εξουσίας χρησιμοποιούν εριμμένα ατάκτως επιχειρήματα και εμπειρίες, πρωτίστως για να μπουρδουκλώσουν την δημόσια συζήτηση και στη συνέχεια να βραχυκυκλώσουν τις αντιδράσεις των πολιτών. Ιδιαίτερες επιδόσεις έχουν στο να προβιβάζουν μικροαλήθειες σε διαπιστώσεις μεγάλης εμβέλειας και αδιαμφισβήτητου κύρους.
Σε ένα άρθρο του ιατρού Αλέξανδρου Γιατζίδη (www.medlabgr.gr)) ) διαβάζω για τα ιδεολογήματα που επιστρατεύονται εναντίον του κλάδου της υγείας γενικότερα, για την «μαφία των γιατρών» και άλλα ηχηρά παρόμοια, με στόχο την ενοχοποίηση των υγειονομικών κλάδων και την κοινωνική απαξίωσή τους. Τα επιχειρήματά τους είναι διχαστικά, περιπτωσιοκεντρικά, σε τελική ανάλυση προσανατολισμένα στην εξυπηρέτηση του κέρδους και της όποιας «ιδιο-τέλειας», όπου ήθελε βρεθεί.
«Αποδομείται συστηματικά ό,τι φτιάχτηκε τουλάχιστον δύο δεκαετίες», σημειώνει ο Γιατζίδης. «Οι ιδιώτες γιατροί είναι απλήρωτοι πάνω από δύο χρόνια. Οι εργαστηριακοί γιατροί έχουν φτάσει σε άθλια όρια μια και δανείζονται για να δανείζουν το κράτος και το κράτος όλο υπόσχεται ότι θα πληρώσει τις υποχρεώσεις του αλλά τελικά δεν πληρώνει»….
Τα ίδια και χειρότερα ισχύουν στο χώρο των φαρμάκων, όπου η «φθήνεια τρώει τον ασθενή», με την νέα ντιρεκτίβα των συνταγογραφήσεων με βάση την ενεργό-κύρια ουσία, που ανοίγει το δρόμο για φαρμακευτικά προϊόντα αμφίβολης ποιότητας.
Πρόσφατα σκεφτόμουν την ηθοποιό Μάρθα Βούρτση που δήλωσε ότι «ευτυχώς είμαι μεγάλη γυναίκα και θα φύγω γρήγορα για να μη βλέπω πως έχει γίνει η πατρίδα μας». Οι πολίτες αυτής της χώρας μηχανεύονται ή/και πραγματοποιούν «εξόδους», άλλοτε με τις αυτοκτονίες , τα ψυχιατρικά περιστατικά, άλλοτε με δηλώσεις όπως της Βούρτση….
Αναρτήθηκε από oikoparaxenos
Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>