«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Κάνανε σύσκεψη του κώλου αφού ήταν όλα προαποφασισμένα και γελάγανε με τα 10.000.000 πρόβατα που αγωνιούσαν!!!

Ούτε ένας “ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ”


Συμφώνησαν τελικά σε όλα τα οδυνηρά μέτρα. Το θέατρο του παραλόγου τελείωσε. Οι θεατρινισμοί του τύπου αργούμε να βγούμε από τη σύσκεψη για να δείξουμε στον Έλληνα πολίτη ότι διαπραγματευόμαστε έλαβαν τέλος.
Μία είναι η αλήθεια. Όπως σας έχουμε γράψει εδώ και μέρες. Όλα είναι συμφωνημένα από…
πριν. Και δυστυχώς, οι αρχηγοί των κομμάτων είναι απλώς μαριονέτες που τους κινούν τα μεγάλα κεφάλια. Δεν χρειάζεται να γράψουμε παραπάνω πράγματα. Όλα αυτά τα σκέφτεστε και εσείς. Όλη αυτή η στάση τους μας οδήγησε στη σημερινή κατάσταση.
Από όλα τα μέτρα που μας επιβάλλουν ο Σαμαράς και ο Παπανδρέου κόλλησαν σε ένα. Έχουν βαλθεί να μας κοροϊδεύουν μέχρι και την τελευταία στιγμή. Στις συντάξεις. Κύριες και επικουρικές. Δεν τους ενδιαφέρει λοιπόν για όλες τις άλλες επιβαρύνσεις που έρχονται για εμάς. Δεν τους ενδιαφέρει για την μείωση του κατώτατου μισθού. Μεγάλη υποκρισία. Και από τον κύριο “Λεφτά Υπάρχουν” (τα λόγια για τον Παπανδρέου είναι περιττά οι πράξεις του τα είπαν όλα) αλλά και από τον “δήθεν ήρωα” “Μνημονιακό” (πλέον) Αντώνη Σαμαρά. Αντώνη την είχες την ευκαιρία σου. Αν είσαι όμως λίγο έξυπνος, εσύ ή ο σύμβουλος σου ο Λαζαρίδης, πρέπει να έχεις πλέον αντιληφθεί πως με τη συμφωνία σου δεν πρόκεται να πάρεις καμία ψήφο στις εκλογές που έρχονται. Πολιτικά τελείωσες. Όσο για τον Καρατζαφέρη… φαίνεται πως ακολουθεί την ίδια τάση που επικρατεί και στο twitter. Λέει ατάκες για να τον προσέξουν. Μόνο αυτό.
Το μόνο που μένει να δούμε είναι πως θα πάρει ο κόσμος τις αποφάσεις αυτές στα επόμενα 24ωρα. Ας ελπίσουμε ο Θεός να βάλει το χέρι του…
Τα επώδυνα μέτρα που ζητά η Τρόικα προκειμένου η χώρα μας να πάρει το νέο δάνειο και να αποφευχθεί η χρεοκοπία βρίσκονται περίπου από τις 5 το απόγευμα στο τραπέζι της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ωστόσο, σύμφωνα με τις…
μέχρι στιγμής πληροφορίες, το νέο πακέτο διαφοροποιείται από αυτό που δόθηκε λίγο νωρίτερα στη δημοσιότητα, ενώ περιλαμβάνει ακόμα μεγαλύτερες μειώσεις στον κατώτατο μισθό για τους νεοεισερχόμενους στο στίβο εργασίας, μειώσεις στις συντάξεις του ΝΑΤ στο 7% και άρση μονιμότητας στις ΔΕΚΟ.
Στο προσκήνιο επανέρχεται η εφεδρεία, ενώ παγώνουν οι μισθοί μέχρι το 2015. Mειώσεις θα υποστούν κύριες και επικουρικές συντάξεις.
Η έναρξη αναδρομικής εφαρμογής των μέτρων είναι η 1/1/2012.
Αναλυτικά, μεταξύ των μέτρων που περιέχονται στο κείμενο που βρίσκεται στο τραπέζι της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών είναι:
1. Μειώσεις στις συντάξεις
* Νόμος πλαίσιο για τα επικουρικά ταμεία με στόχο τη μείωση της ασφαλιστικής δαπάνης κατά 0,4% του ΑΕΠ (600 εκ. ευρώ μείωση). Το μέτρο εξειδικεύεται σε μειώσεις 15% των κυρίων ταμείων ασφάλισης ΔΕΗ, ΟΤΕ, Τράπεζες και 7% μειώσεις στο ΝΑΤ.
* Επανεξέταση στα τέλη Ιουνίου των ταμείων που έχουν περιοδικές εφάπαξ καταβολές.
* Σύστημα συλλογής ασφαλιστικών εισφορών. Αναθεώρηση της μεθόδου συλλογής εισφορών. Ολοκλήρωση προγράμματος έως Σεπτέμβριο 2012. Από το Μάρτιο 2012 ενοποίηση είσπραξης ασφαλιστικών εισφορών και φόρων και ενοποίηση ελέγχου καταβολής φόρων και ασφαλιστικών εισφορών.
2. Μείωση βασικού μισθού
* Μείωση του κατά 22% σε όλα τα επίπεδα.
* Πάγωμα του κατώτατου στα επίπεδα που θα διαμορφωθούν μετά τη μείωση έως το πέρας της προγραμματικής περιόδου.
* Επιπρόσθετη μείωση κατά 10% για τους νέους (έως 25 ετών).
3. Ψαλίδι στα επιδόματα
Μέτρα για διακοπές προγραμμάτων και εισοδηματικό όριο για την παροχή επιδομάτων με στόχο την εξοικονόμηση ποσού ύψους 1,5% του ΑΕΠ, για την περίοδο ισχύος του προγράμματος (2013-2015).
4. Σαρωτικές ανατροπές στα εργασιακά
* Μέγιστη διάρκεια συλλογικών συμβάσεων τρία χρόνια.
* Οι ισχύουσες συμβάσεις λήγουν ένα χρόνο μετά τη νομοθέτηση του προγράμματος.
* Μετενέργεια: μείωση του χρόνου της από έξι μήνες σε τρεις.
* Στο βαθμό που δεν υπάρξει νέα συλλογική σύμβαση εντός τριών μηνών ως βάση θεωρείται ο βασικός μισθός της ΕΓΣΣΕ.
* Διατηρούνται γενικά επιδόματα όπως: θέσης, παιδιών, εκπαίδευσης, επικινδυνότητας. Αυτά διατηρούνται έως τη σύναψη νέας συμφωνίας (συλλογικής ή ατομικής).
* Κατάργηση μονιμότητας σε όλες τις εταιρίες (ΔΕΚΟ, τράπεζες).
* Πάγωμα ωριμάνσεων μέχρις ότου η ανεργία μειωθεί κάτω από 10%.
* Κατάργηση μονομερούς προσφυγής στη διαιτησία. Στη διαιτησία μπαίνουν μόνο οι βασικοί μισθοί. Λαμβάνονται υπόψη η οικονομική κατάσταση της εταιρίας.
5. Απολύσεις και άρση μονιμότητας στο Δημόσιο
* Επανεξέταση όλων των ειδικών μισθολογίων με στόχο εξοικονόμηση ποσού 0,2% του ΑΕΠ σε ετήσια βάση.
* Επανεξέταση μισθολογικών κλιμακίων.
* Μείωση αριθμού δημοσίων υπαλλήλων κατά 150.000 2011-2015.
* Διατήρηση προσλήψεων 1:5.
* Εργασιακή εφεδρεία.
* Μείωση συμβασιούχων.
* Περιορισμός εισαγωγών σε στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές και γενικά σε σχολές που εξασφαλίζουν αυτόματη πρόσληψη στο δημόσιο.
http://www.enimerwsi.gr/
Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>