«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Αποφάσεις – σοκ με το πιστόλι στον κρόταφο


Σε αποφάσεις-σοκ οδηγεί το πλάνο της τρόικας, η οποία αναμένει από σήμερα και έως την Τετάρτη σαφείς δεσμεύσεις για τα νέα μέτρα, προκειμένου να «ξεκλειδώσει» η διαδικασία του PSI.
Με το βλέμμα στραμμένο στην Αθήνα βρίσκεται η Μέρκελ.
Στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου εκτός απροόπτου θα γίνει σήμερα το μεσημέρι η πλέον κρίσιμη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον κ. Λουκά Παπαδήμο, συνεχίζουν να δίνουν με το «πιστόλι στον κρόταφο» τη μάχη της διαπραγμάτευσης, όντας σε ανοιχτή γραμμή όλες τις τελευταίες μέρες με τους κ.κ. Παπανδρέου, Σαμαρά και Καρατζαφέρη – και φυσικά με το οικονομικό επιτελείο, το οποίο έχει αναλάβει υπό τον Ευ. Βενιζέλο την τελική διαβούλευση με τους επικεφαλής της τρόικας για τα επίμαχα σημεία.
Το ιδιότυπο θρίλερ, αν και μπορεί να αντιμετωπιστεί από την (προ των πυλών) συμφωνία των πολιτικών αρχηγών, δεν πρόκειται πάντως να λήξει χωρίς την ουσιαστική στήριξη και των τριών κοινοβουλευτικών ομάδων των κομμάτων, που θα κληθούν να υπερψηφίσουν τα νέα σκληρά μέτρα που περιλαμβάνουν επώδυνες αλλαγές σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, με περικοπές μισθών και συντάξεων καθώς και το πρώτο κύμα απολύσεων.
Τα κορυφαία διλήμματα επιστρέφουν πια εκ των πραγμάτων στο τραπέζι των τριών πολιτικών αρχηγών, οι οποίοι -να σημειωθεί- προσέρχονται απολύτως ενήμεροι στο Μέγαρο Μαξίμου για την πρόοδο των διαπραγματεύσεων, την άκαμπτη στάση της τρόικας απέναντι στη δική τους «κόκκινη γραμμή», αλλά και για τις εναλλακτικές λύσεις, ώστε να ανάψουν διά της συμφωνίας τους το «πράσινο φως» για τη νέα δανειακή σύμβαση.
Ειδικά για τα εργασιακά και την τύχη των μισθών στον ιδιωτικό τομέα και οι τρεις αρχηγοί, αν και είχαν επισημάνει τη διαφωνία τους υποστηρίζοντας ότι έτσι θα βαθύνει περαιτέρω η ύφεση, φαίνεται ότι δεν μπορούν να αποφύγουν μια λύση πολύ διαφορετική από αυτήν που προτείνει η τρόικα. Κατ’ αρχάς, η κατάργηση του κατώτατου μισθού θεωρείται σχεδόν σίγουρη, ενώ μένει ανοιχτό το «πλασάρισμα» της έμμεσης κατάργησης ή μείωσης του 13ου και του 14ου («χτίζονται» πάντα με βάση τον κατώτατο μισθό). Οι πληροφορίες λένε επίσης ότι «κλειδώνει» το «πάγωμα» των μισθών για μια τριετία και των ωριμάνσεων.
Η δεύτερη «ανατροπή» αφορά το νέο «μαχαίρι» στις επικουρικές συντάξεις, χωρίς να αποκλείεται (το αντίθετο μάλιστα) να υποστούν νέες μειώσεις και οι κύριες συντάξεις. Και αυτό γιατί, όπως αναμένεται, οι περικοπές στους μισθούς θα επηρεάσουν αναπόφευκτα τα ασφαλιστικά ταμεία.
Το δεύτερο κύμα των πρωτόγνωρων αλλαγών θα «χτυπήσει» τον δημόσιο τομέα. Εγκυρότατες πληροφορίες αναφέρουν ότι η τρόικα ζήτησε απολύσεις περίπου 15 χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το Πάσχα. Πώς μπορεί να γίνει αυτό; Διά της αξιολόγησης με τη «σφραγίδα» των Γάλλων ειδικών θα καταργηθούν ή θα συγχωνευτούν οργανισμοί και θα καταργηθούν θέσεις εργασίας.
Για θέσεις που καταργούνται θα απολύεται ίσος αριθμός υπαλλήλων. Να σημειωθεί πάντως ότι συζητήθηκε αναλυτικά, αφού προτάθηκε από την τρόικα, να υπάρξει λίστα απολύσεων και σε Οργανισμούς Ιδιωτικού Δικαίου, όπου εκεί δεν υπάρχουν «κωλύματα» εκ του Συντάγματος.
Σημαντικές περικοπές προβλέπονται και αποφασίστηκαν σε τομείς του Δημοσίου, όπως για παράδειγμα στο υπουργείο Αμυνας με εξορθολογισμό των δαπανών στα εξοπλιστικά (κλείνοντας στρατόπεδα ενδεχομένως), στην Υγεία με παρεμβάσεις στο φάρμακο κ.ά., στην αυτοδιοίκηση με «διαγραφή» θέσεων συμβασιούχων και «ψαλίδι» στα λειτουργικά έξοδα.
Το σίγουρο είναι ότι η κατάληξη της σημερινής κορυφαίας συνάντησης στο Μέγαρο Μαξίμου θα επηρεάσει σε σημαντικό βαθμό το κλίμα στις κοινοβουλευτικές ομάδες των τριών κομμάτων, που θα κληθούν να ψηφίσουν τα μέτρα και του προμνημονίου, εντός της εβδομάδας – εκτός αν οι δανειστές μας θεωρήσουν ισχυρή δέσμευση την «υπογραφή» των τριών αρχηγών για τα «προαπαιτούμενα» και την επίσημη ανακοίνωση του PSI μέχρι τις 13 Φλεβάρη. Οι πληροφορίες, τέλος, επιμένουν ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα συγκαλέσει την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος, ίσως και αύριο, όπου ο κ. Παπανδρέου μαζί με τον υπουργό Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλο, θα παρουσιάσουν τα νέα δεδομένα, καλώντας τους βουλευτές τους να ενημερώσουν για τη στάση τους.
Να σημειωθεί, τέλος, ότι μέχρι την Τετάρτη και τη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες (με αυτοπρόσωπη παρουσία των υπουργών Οικονομικών) πρέπει ο κ. Παπαδήμος να έχει στα χέρια του την τελική συμφωνία.
Μεικτό σχήμα για τις τραπεζικές μετοχές
Βήμα για το «ξεκλείδωμα» της νέας δανειακής σύμβασης των 145 δισ. ευρώ θεωρείται και η συμφωνία των πολιτικών αρχηγών σχετικά με την κάλυψη των μετοχών των Τραπεζών. Ενα σενάριο που ακούγεται αφορά μεικτό σχήμα, με το οποίο φέρονται ότι συμφωνούν Σαμαράς και Καρατζαφέρης: οι διαπιστωμένες «τρύπες» από τον έλεγχο της Μπλακ Ροκ να καλυφθούν με κοινές μετοχές και αυτές από το PSI με ομολογιακά δάνεια πενταετίας που θα μετατρέπονται σε προνομιούχες. Γρίφος παραμένει η στάση του Γ. Παπανδρέου.
ΦΩΦΗ ΓΙΩΤΑΚΗ
fofig@pegasus.gr

http://www.ethnos.gr/

Μοιραστείτε το!

3 comments to Αποφάσεις – σοκ με το πιστόλι στον κρόταφο

  • ΕΛΛΗΝ

    ΤΟ ΡΕΤΑΛΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
    ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ

  • ΕΛΛΗΝ

    Η ΜΕΡΚΕΛ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ

    • Φίλε, Έλληνα, πατριώτη, ο πόνος είναι μεγάλος διότι στη δική μας και δική σας γενιά αναβιώνει την μεγαλύτερη προδοσία στην ιστορία του Ελληνικού έθνους. Όλα αυτά τα εκατομμύρια πατριώτες μας είναι θύματα κάτω από ένα σάπιο πολιτικό σύστημα που εκμεταλλεύτηκε την αμορφωσιά μας που σκοπίμως μας ειχαν και μας έχουν, με αποτέλεσμα την κοινωνική ποιότητα να την μετράμε με ένα ρουσφετάκι. Γιαυτό το 90% των Ελληνων είμαστε θύματα της πολιτικής σαπίλας και πρέπει να αγκαλιαστούμε χωρίς χρώματα, χωρίς μαντριά, χωρίς θρησκοληψίες. Η κατάσταση σήμερα επιβάλει λαϊκή επανάσταση ως μοναδική λύσει. φίλε μου καλή σου νύχτα.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>